Reconstructie van de
Oliver's Castle formatie van 15-04-2007

1. Teken een cirkel. Trek en verleng de horizontale en verticale middellijn.

2. Construeer het ingeschreven pentagon (regelmatige vijfhoek) van cirkel 1, met de punt omhoog.

3. Construeer de ingeschreven cirkel van pentagon 2.

4. Construeer een "tweepunts" cirkel (gedefinieerd door de twee eindpunten van een middellijn) met de punten op de linker snijpunten van cirkels 1 en 3 met de horizontale middellijn.

5. Kopieer cirkel 4 naar het linker snijpunt van cirkel 3 en de horizontale middellijn en verplaats deze cirkel (kopieer en verwijder origineel) naar zijn eigen rechter snijpunt met de horizontale middellijn, zoals weergegeven.

6. Construeer een cirkel, met het middelpunt op het snijpunt van de onderste zijde van pentagon 2 en de verticale middellijn, die door het hoekpunt rechtsonder van dit pentagon gaat.

7. Kopieer cirkel 6 naar het middelpunt van cirkel 1.

8. Construeer een tweepunts cirkel door het linker snijpunt van cirkel 7 en het rechter snijpunt van cirkel 5, beide met de horizontale middellijn. Zie detail.

9. Kopieer cirkel 8 naar het middelpunt van cirkel 1.

10. Kopieer cirkel 4 naar het linker snijpunt van cirkel 9 en de horizontale middellijn en verplaats deze naar zijn eigen overeenkomstige snijpunt. Zie detail.

11. Kopieer cirkel 4 naar het linker snijpunt van cirkel 10 en de horizontale middellijn en verplaats deze naar zijn eigen overeenkomstige snijpunt.

12. Kopieer cirkel 8 naar het linker snijpunt van cirkel 11 en de horizontale middellijn.

13. Kopieer cirkel 4 naar het middelpunt van cirkel 1 en verplaats deze cirkel naar zijn eigen rechter snijpunt met de horizontale middellijn.

14. Kopieer cirkel 4 naar het rechter snijpunt van cirkel 13 en de horizontale middellijn en verplaats deze naar zijn eigen overeenkomstige snijpunt.

15. Kopieer cirkel 1 naar het linker snijpunt van cirkel 8, en verplaats deze naar zijn eigen rechter snijpunt, beide met de horizontale middellijn. Zie detail.

16. Kopieer cirkel 1 naar het linker snijpunt van cirkel 12, en verplaats deze naar zijn eigen rechter snijpunt, beide met de horizontale middellijn. Zie detail.

17. Kopieer cirkel 1 naar het linker snijpunt van cirkel 10, en verplaats deze naar zijn eigen rechter snijpunt, beide met de horizontale middellijn.

18. Kopieer cirkel 1 naar het linker snijpunt van cirkel 9, en verplaats deze naar zijn eigen rechter snijpunt, beide met de horizontale middellijn. Zie detail.

19. Kopieer cirkel 1 naar het rechter snijpunt van cirkel 13, en verplaats deze naar zijn eigen rechter snijpunt, beide met de horizontale middellijn.

20. Kopieer cirkel 1 naar het rechter snijpunt van cirkel 14, en verplaats deze naar zijn eigen rechter snijpunt, beide met de horizontale middellijn.

21. Kopieer cirkel 1 naar het rechter snijpunt van cirkel 7, en verplaats deze naar zijn eigen rechter snijpunt, beide met de horizontale middellijn.

22. Construeer een cirkel, concentrisch met cirkel 15, die cirkel 7 aan de linkerkant raakt.

23. Kopieer cirkel 22 zes keer, naar de middelpunten van cirkels 16, 17, 18, 19, 20 en 21.

24. Cirkels 1, 3, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 en 23 vormen samen alles wat voor de uiteindelijke reconstructie nodig is.

25. Verwijder alle delen, die in de formatie zelf niet zichtbaar zijn.



Dwf-file met hoge resolutie

26. Kleur alle gebieden overeenkomend met staand...



Dwf-file met hoge resolutie

27. ...of met liggend gewas. Hiermee is de reconstructie van de Oliver's Castle formatie van 15-04-2007 voltooid.



Dwf-file met hoge resolutie

28.
Met dank aan The Crop Circle Connector
Foto door: John Dove


Foto door: Steve Alexander
Het uiteindelijke resultaat gepast op twee luchtfoto's.

terug

Copyright © 2007, Zef Damen, Nederland
Alleen voor persoonlijk gebruik, commercieel gebruik niet toegestaan.