Reconstructie van de
Beckhampton (2) formatie van 2001

1. Teken een cirkel. Trek de horizontale en verticale middellijn.

2. Construeer het ingeschreven pentagon (regelmatige vijfhoek) van cirkel 1, met de punt naar rechts. Herhaal dit iteratief; dat wil zeggen: construeer een tweede pentagon, ingeschreven in (de ingeschreven cirkel van) het eerste pentagon, afwisselend met de punt naar rechts en naar links.

3. Construeer de ingeschreven cirkel van het kleine pentagon 2.

4. Trek de rechter diagonaal van het grote pentagon 2.

5. Construeer een cirkel, concentrisch met cirkel 1, rakend aan diagonaal 4. Construeer het omgeschreven pentagon van deze cirkel, met de punt naar links.

6. Trek de linker diagonaal van pentagon 5.

7. Construeer een cirkel, concentrisch met cirkel 1, rakend aan diagonaal 6.

8. Construeer het omgeschreven pentagon van cirkel 7, met de punt naar rechts. Herhaal dit nog een keer, iteratief.

9. Construeer de omgeschreven cirkel van het grote pentagon 8.

10. Construeer het omgeschreven pentagon van cirkel 9, met de punt naar links. Verleng de rechter boven- en onderzijde van dit pentagon, tot ze elkaar snijden op de horizontale middellijn.

11. Construeer een cirkel, concentrisch met cirkel 1, die door het snijpunt van beide verlengde zijden van pentagon 10 (en de horizontale middellijn) gaat.

12. Construeer het ingeschreven pentagon van cirkel 3, met de punt naar rechts. Herhaal dit nog twee keer (drie keer totaal), iteratief.

13. Trek de stralen naar alle hoekpunten van pentagons 2 (behalve die samenvallen met de horizontale middellijn), en verleng ze tot aan cirkel 1.

14. Verleng de linker zijde van het kleinste pentagon 12 in beide richtingen, tot aan het snijpunt met beide aangegeven verlengde stralen (de twee stralen links naast de verticale middellijn).

15. Construeer een cirkel, concentrisch met cirkel 1, die door de snijpunten van de verlengde zijde van pentagon 12 met beide verlengde stralen gaat.

16. Verleng horizontale en verticale middellijn tot aan cirkel 15.

17. Construeer het ingeschreven pentagon van cirkel 15, met de punt naar links. Herhaal dit nog vijf keer (in totaal zes keer), iteratief.

18. Construeer de ingeschreven cirkel van het kleinste pentagon 17.

19. Trek de verbindingslijn tussen de snijpunten van beide aangegeven stralen met cirkel 1.

20. Kopieer cirkel 18 (met het middelpunt) naar het snijpunt van lijn 19 en de verticale middellijn.

21. Verleng de verticale middellijn tot aan de bovenkant van cirkel 20.

22. Construeer een cirkel, concentrisch met cirkel 1, die door het snijpunt van de (verlengde) verticale middellijn met cirkel 20 gaat.

23. Construeer een cirkel, concentrisch met cirkel 1, die door de snijpunten van de verlengde zijden van pentagon 10 met lijn 4 gaat.

24. Kopieer cirkel 23 naar het bovenste snijpunt van de verticale middellijn met cirkel 1, en nog een keer naar het onderste snijpunt ervan met de gekopieerde cirkel zelf.

25. Construeer het ingeschreven pentagon van de onderste cirkel 24, punt naar beneden. Construeer de ingeschreven cirkel van dit pentagon. Construeer een cirkel, concentrisch met cirkel 1, aan de bovenkant rakend aan de laatste cirkel. Herhaal dit nog twee keer (drie in totaal), iteratief.

26. Construeer het ingeschreven pentagon van het kleinste pentagon 17, met de punt naar links. Construeer de ingeschreven cirkel van dit pentagon.

27. Construeer het ingeschreven pentagon van cirkel 7, punt naar rechts. Herhaal dit nog een keer, iteratief. Trek de linker diagonaal van dit kleinste pentagon.

28. Construeer een cirkel, concentrisch met cirkel 1, rakend aan diagonaal 27. Kopieer deze cirkel naar het linker snijpunt van cirkel 26 met de horizontale middellijn.

29. Construeer twee parallelle lijnen, die beide cirkels 28 aan beide kanten raken. Verleng de lijnen naar rechts tot aan cirkel 22.

30. Construeer een cirkel met het middelpunt op de verticale middellijn, rakend aan cirkels 22 en 1, beide aan de bovenkant. Kopieer deze cirkel twee keer, de ene naar het snijpunt van de bovenste lijn 29 met de buitenste van de drie grote cirkels 25, de andere naar het linker snijpunt ervan met cirkel 26.

31. Construeer een lijn, die beide gekopieerde cirkels 30 aan de bovenkant raakt.

32. Kopieer cirkel 30 nog een keer, naar het snijpunt van cirkel 11 en lijn 31.

33. Kopieer cirkel 30 een laatste keer, naar het bovenste snijpunt van de middelste van de grote cirkels 25 met de rechter gekopieerde cirkel 30.

34. Construeer een cirkel met het middelpunt op het snijpunt van de bovenste lijn 29 met de binnenste van de grote cirkels 25, rakend aan de middelste ervan, aan de dichtstbijzijnde kant. Kopieer deze cirkel naar het bovenste snijpunt van zichzelf met dezelfde binnenste van de grote cirkels 25.

35. Kopieer cirkels 32, 33 en de gekopieerde van cirkels 34, en spiegel ze ten opzichte van de aangegeven straal.

36. Construeer een cirkel met het middelpunt op het snijpunt van de (zelfde) aangegeven straal met cirkel 3, rakend aan cirkel 32 (en zijn gespiegelde kopie) aan de dichtstbijzijnde kant.

37. Kopieer cirkels 32, 33, de kopie van 34, 35, 36, de kopie van 28, en de lijnen 29 vier keer (vijf in totaal), en draai en verdeel al het gekopieerde gelijkelijk om het centrum (van cirkel 1), ieder gecentreerd om de aangegeven stralen.

38. De originelen en de kopieën van 37, samen met de cirkels 1, 7, 9, 22, en de drie grote cirkels 25, vormen alle benodigdheden voor de reconstructie.

39. Weglaten van alle uiteindelijk niet gebruikte delen, en zwart maken van alle gebieden overeenkomend met staand gewas, voltooit de reconstructie van de Beckhampton (2) formatie van 2001.

40.
Met dank aan The Crop Circle Connector
Foto door: Steve Alexander
Het uiteindelijke resultaat gepast op de luchtfoto.

terug

Copyright © 2001, Zef Damen, Nederland
Alleen voor persoonlijk gebruik, commercieel gebruik niet toegestaan.


Sinds 1-februari-2005